Geld overmaken naar Zuid-Soedan

Wil je geld overmaken naar Zuid-Soedan? Dan doe je dat graag via een oprechte, eenvoudige en duidelijk geprijsde valutadienst. Een valutadienst waarbij je de garantie hebt dat je de voordeligste wisselkoers krijgt en dus zoveel mogelijk Zuid-Soedanees Pond ontvangt nadat je jouw Nederlandse geld hebt verstuurd naar Zuid-Soedan.

Daarom is het slim dat je nu leest over de beste methode voor geld overmaken naar Zuid-Soedan.

Er zijn namelijk veel services waardoor geld overmaken naar Zuid-Soedan veel minder kost dan via de gebruikelijke banken. Geloof het of niet: door een goede keuze te maken kun je tot wel 90% besparen op geld overmaken naar Zuid-Soedan.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt overmaken naar vrienden en familie of jouw eigen bankrekening in Zuid-Soedan. Door een verstandige keuze te maken en de beste wisseldienst te kiezen, spaar je tientallen tot honderden euro’s.

Hoe dat exact werkt bij geld verstuurd naar Zuid-Soedan overmaken je in deze uitgebreide gids.

Beste Platforms voor geld overmaken naar Zuid-Soedan

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Zuid-Soedan. Met de service hieronder kan dat wel:Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin

 

Waarom zijn deze services goedkoper dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Dit lijkt voordelig, maar doordat de bank werkt met een slechtere wisselkoers betaal je uiteindelijk veel meer.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Zuid-Soedanees Pond.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere wisselkoers minder Zuid-Soedanees Pond voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Zuid-Soedan via de gebruikelijke banken is dus veel duurder. Laten we het uitleggen met een eenvoudig voorbeeld.

Stel je wilt €1000 overmaken naar Zuid-Soedan. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit gratis is, maar rekent vervolgens met een wisselkoers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Wellicht lijkt dat een slimme zet. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde valutadienst een wisselkoers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan misschien een lage fee om jouw geld over te maken, maar aan het einde van de rit krijg je er wel veel meer Zuid-Soedanees Pond voor terug.

Wat je moet weten over geld overmaken naar Zuid-Soedan

Je wilt geld over maken naar Zuid-Soedan en hebt de opties bekeken. Hoe maak je dan de beste keuze? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je jouw euro’s wilt omwisselen voor Zuid-Soedanees Pond.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Zuid-Soedanees Pond voor jouw euro’s ontvangen. Oftewel, je wilt de voordeligste wisselkoers. Je vindt de beste wisselkoers door verschillende serviceste vergelijken. Je zal erachter komen dat services zoals Transferwise, World Remit en Currency Fair een goedkopere wisselkoers wisselkoers bieden dan de gebruikelijke banken.

De transferfee

Alle genoemde valutatransfer platforms werken met een vaste fee voor geld overmaken naar Zuid-Soedan.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het overmaken van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per valutadienst en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Zuid-Soedan en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Zuid-Soedan doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het voor jou belangrijk is dat het geld snel of zelfs direct verstuurd wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de valutadienst. Zeker als de persoon naar wie je het stuurt het geld snel nodig heeft, moet je een valutadienst gebruiken waarbij hij/zij het bedrag zo snel mogelijk kan ontvangen.

Als je het geld overmaakt naar een Soedanese rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Zuid-Soedan.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Zuid-Soedan? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Momenten waarop je geld wilt overmaken naar Zuid-Soedan

De reden dat je geld wilt overmaken naar Zuid-Soedan verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Zuid-Soedan zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om schoolgeld voor een familielid te betalen.
 4. Om investeringen in Zuid-Soedan te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te zetten op jouw rekening in Zuid-Soedan.
 5. Om geld over te maken naar familie die in Zuid-Soedan wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een familielid die aan het reizen is in Zuid-Soedan. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een huwelijksfeest in Zuid-Soedan.
 9. Om een hypotheek in Zuid-Soedan te betalen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Zuid-Soedan.
 11. Om rekeningen in Zuid-Soedan te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Zuid-Soedan of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Zuid-Soedan kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin