Geld overmaken naar Zuid-Afrika

Wil je geld overmaken naar Zuid-Afrika? Dan doe je dat het best via een geschikte, makkelijk werkende en voordelig geprijsde online wissel service. Een online wissel service waarbij je de garantie hebt dat je de eerlijkste wisselkoers ontvangt en dus zoveel mogelijk Zuid-Afrikaanse Rand ontvangt nadat je jouw geld in Nederland hebt overgemaakt naar Zuid-Afrika.

Daarom is het slim dat je nu leest over de simste service voor geld overmaken naar Zuid-Afrika.

Er zijn namelijk op het internet veel online dienstverleners waardoor geld overmaken naar Zuid-Afrika veel minder duur is dan via jouw eigen bank. Geloof het of niet: door een verstandige beslissing te maken kun je tot wel 90% minder kosten maken bij geld overmaken naar Zuid-Afrika.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt sturen naar een familielid of jouw eigen bankrekening in Zuid-Afrika. Door een goed geïnformeerde keuze te maken en de meest voordelige dienst te kiezen, bespaar je heel veel euro’s.

Hoe dat exact werkt bij geld overgemaakt naar Zuid-Afrika sturen je in dit artikel.

Mogelijkheden voor geld overmaken naar Zuid-Afrika

Er zijn online veel verschillende Y waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Zuid-Afrika. Met de service hieronder kan dat wel:Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Wise

4.6 / 5 *****

Bank Transfer

Online, email and telefonische customer support

vanaf 0,4 %

1-3 dagen

Geen minmum bedrag

Maximum bedrag afhankelijk

van valuta

Aanrader

CurrencyFair

4.7 / 5 *****

Bank Transfer 

Online, email and telefonische customer support

Gemiddeld 0.4% + €3 per transactie

1-3 dagen

Minimaal €8 

Geen maximum

WorldRemit

4.6 / 5 *****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta en manier van geld overmaken


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum afhankelijk van het type transfer dat je doet (bank, cash)

Pricing Table Plugin

 

Waarom zijn deze online dienstverleners slimmer dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Dit lijkt misschien voordelig, maar door een onvoordelige koers kost het jou alsnog meer.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Zuid-Afrikaanse Rand.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere wisselkoers minder Zuid-Afrikaanse Rand voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Zuid-Afrika via jouw eigen bank is dus veel duurder. Laten we het toelichten met een verduidelijkend voorbeeld sommetje.

Stel je wilt €1000 sturen naar Zuid-Afrika. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit zonder kosten is, maar rekent vervolgens met een wisselkoers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Als je nog nooit eerder geld hebt over gemaakt naar het buitenland, lijkt dat wellicht een slimme zet. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde online wissel service een wisselkoers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan misschien een beperkte fee om jouw geld over te maken, maar onderaan de streep krijg je er wel veel meer Zuid-Afrikaanse Rand voor terug.

Wat je moet weten over geld overmaken naar Zuid-Afrika

Je wilt geld over maken naar Zuid-Afrika en hebt de transferbedrijven hierboven bekeken. Hoe kies je de gunstige optie? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je jouw eurogeld wilt omwisselen in Zuid-Afrikaanse Rand.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Zuid-Afrikaanse Rand voor jouw euro’s ontvangen. Oftewel, je wilt de meest gunstige wisselkoers. Je regelt de beste wisselkoers door verschillende online platformste vergelijken. Je zal zien dat services zoals Transferwise, World Remit en Currency Fair een goedkopere wisselkoers wisselkoers bieden dan jouw eigen bank.

De transferfee

Alle genoemde platforms werken met een vaste fee voor geld overmaken naar Zuid-Afrika.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het sturen van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per online wissel service en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Zuid-Afrika en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Zuid-Afrika doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het jouw voorkeur heeft dat het geld snel of zelfs direct opgehaald kan worden, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de online wissel service. Zeker als de persoon die het onvangt het geld snel nodig heeft, moet je een online wissel service gebruiken waarbij hij/zij het geldbedrag zo snel mogelijk ontvangt.

Als je het geld overmaakt naar een Zuid-Afrikaanse rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Zuid-Afrika.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Zuid-Afrika? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Momenten waarop je geld wilt overmaken naar Zuid-Afrika

De reden dat je geld wilt overmaken naar Zuid-Afrika verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Zuid-Afrika zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om schoolgeld voor een bekende te betalen.
 4. Om investeringen in Zuid-Afrika te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te schrijven naar Zuid-Afrika.
 5. Om geld over te maken naar familie en vrienden die in Zuid-Afrika wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een vriend(in) of familielid die aan het reizen is in Zuid-Afrika. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een trouwfeest in Zuid-Afrika.
 9. Om een hypotheek in Zuid-Afrika te betalen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Zuid-Afrika.
 11. Om rekeningen in Zuid-Afrika te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Zuid-Afrika of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Zuid-Afrika kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Wise

4.6 / 5 *****

Bank Transfer

Online, email and telefonische customer support

vanaf 0,4 %

1-3 dagen

Geen minmum bedrag

Maximum bedrag afhankelijk

van valuta

Aanrader

CurrencyFair

4.7 / 5 *****

Bank Transfer 

Online, email and telefonische customer support

Gemiddeld 0.4% + €3 per transactie

1-3 dagen

Minimaal €8 

Geen maximum

WorldRemit

4.6 / 5 *****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta en manier van geld overmaken


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum afhankelijk van het type transfer dat je doet (bank, cash)

Pricing Table Plugin