Geld overmaken naar Venezuela

Wil je geld overmaken naar Venezuela? Dan doe je dat graag via een faire, simpele en betaalbare valuta transfer dienst. Een valuta transfer dienst waarbij je de garantie hebt dat je de gunstigste valutakoers ontvangt en dus zoveel mogelijk Bolivar ontvangt nadat je jouw euro’s hebt gestuurd naar Venezuela.

Daarom is het slim dat je nu leest over de best passende aanpak voor geld overmaken naar Venezuela.

Er zijn namelijk tegenwoordig veel slimme online bedrijven waarmee geld overmaken naar Venezuela een stuk goedkoper is dan via de bekende banken. Het belangrijkste is dit: door een handige beslissing te maken kun je tot wel 90% goedkoper geld overmaken naar Venezuela.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt versturen naar kennissen of jouw eigen bankrekening in Venezuela. Door een slimme keuze te maken en de juiste valuta transfer service te kiezen, bespaar je vele euro’s.

Hoe dat nu werkt bij geld gestuurd naar Venezuela versturen je op deze pagina.

Dit zijn de beste manieren voor geld overmaken naar Venezuela

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Venezuela. Met de service hieronder kan dat wel:Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin

 

Waarom zijn deze slimme online bedrijven voordeliger dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Dit lijkt misschien gratis, maar door een onvoordelige wisselkoers is het uiteindelijk veel duurder.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Bolivar.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere valutakoers minder Bolivar voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Venezuela via de bekende banken is dus veel duurder. We gaan het het toelichten met een simpel voorbeeld sommetje.

Stel je wilt €1000 versturen naar Venezuela. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit zonder kosten is, maar rekent vervolgens met een valutakoers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Misschien lijkt dat goedkoop. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde valuta transfer dienst een valutakoers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan wellicht een beperkte fee om het bedrag over te maken, maar onderaan de streep krijg je er wel veel meer Bolivar voor terug.

Let op bij geld overmaken naar Venezuela

Je wilt geld over maken naar Venezuela en hebt de mogelijkheden bekeken. Hoe maak je dan de beste keuze? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je jouw euro’s wilt omwisselen in Bolivar.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Bolivar voor jouw euro’s krijen. Oftewel, je wilt de meest gunstige valutakoers. Je vindt de beste valutakoers door verschillende serviceste vergelijken. Je zal ontdekt al snel dat geldwisselbedrijven een voordeligere valutakoers wisselkoers bieden dan de bekende banken.

De transferfee

Alle genoemde online platorms werken met een vast bedrag voor geld overmaken naar Venezuela.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het versturen van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per valuta transfer dienst en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Venezuela en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Venezuela doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het voor jou belangrijk is dat het geld snel of zelfs direct verzonden wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de valuta transfer dienst. Zeker als de persoon naar wie je het overmaakt het geld snel nodig heeft, moet je een valuta transfer dienst gebruiken waarbij hij/zij het geldbedrag zo snel mogelijk ontvangt.

Als je het geld overmaakt naar een Venezolaanse rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Venezuela.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Venezuela? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Waarom je geld zou overmaken naar Venezuela

De reden dat je geld wilt overmaken naar Venezuela verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Venezuela zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om een opleiding voor een bekende te betalen.
 4. Om investeringen in Venezuela te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te zetten op een bank in Venezuela.
 5. Om geld over te maken naar vrienden die in Venezuela wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een familielid die aan het reizen is in Venezuela. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een trouwerij in Venezuela.
 9. Om een hypotheek in Venezuela af te lossen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Venezuela.
 11. Om rekeningen in Venezuela te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Venezuela of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Venezuela kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin