Geld overmaken naar Syrië

Wil je geld overmaken naar Syrië? Dan doe je dat het best via een bewezen, simpele en betaalbare valuta transfer dienst. Een valuta transfer dienst waarbij je de garantie hebt dat je de beste wisselkoers krijgt en dus zoveel mogelijk Syrisch pond ontvangt nadat je jouw geld hebt overgeschreven naar Syrië.

Daarom is het slim dat je nu leest over de beste online service voor geld overmaken naar Syrië.

Er zijn namelijk steeds meer innovatieve services waardoor geld overmaken naar Syrië veel voordeliger is dan via de traditionele banken. Geloof het of niet: door een juiste keuze te maken kun je tot wel 90% voordeliger geld overmaken naar Syrië.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt overmaken naar vrienden en familie of jouw eigen bankrekening in Syrië. Door een verantwoorde keuze te maken en de voordeligste valuta transfer dienst te kiezen, spaar je flink wat euro’s.

Hoe dat exact werkt bij geld overgeschreven naar Syrië overmaken je in dit uitgebreide artikel.

Beste services voor geld overmaken naar Syrië

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Syrië. Met de service hieronder kan dat wel:

 

Waarom zijn deze innovatieve services beter dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Ze doen je graag geloven dat dit gratis is, maar betaal je uiteindelijk een stuk meer.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Syrisch pond.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere wisselkoers minder Syrisch pond voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Syrië via de traditionele banken is dus veel duurder. Laten we het uitleggen met een makkelijk voorbeeld sommetje.

Stel je wilt €1000 overmaken naar Syrië. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit zonder kosten is, maar rekent vervolgens met een wisselkoers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Als je nog nooit eerder geld hebt over gemaakt naar het buitenland, lijkt dat wellicht gunstig. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde valuta transfer dienst een wisselkoers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan misschien een beperkte fee om jouw geld over te maken, maar onderaan de streep krijg je er wel veel meer Syrisch pond voor terug.

Belangrijk: dit moet je weten over geld overmaken naar Syrië

Je wilt geld over maken naar Syrië en hebt de transferbedrijven hierboven bekeken. Hoe kies je de gunstige optie? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je jouw eurogeld wilt omwisselen in Syrisch pond.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Syrisch pond voor jouw euro’s ontvangen. Oftewel, je wilt de meest gunstige wisselkoers. Je regelt de beste wisselkoers door verschillende online platformste vergelijken. Je zal zien dat services zoals Currency Fair, Transferwise of World Remit. een veel gunstigere wisselkoers wisselkoers bieden dan de traditionele banken.

De transferfee

Alle genoemde wisseldiensten werken met een vaste fee voor geld overmaken naar Syrië.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het overmaken van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per valuta transfer dienst en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Syrië en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Syrië doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het jouw voorkeur heeft dat het geld snel of zelfs direct opgehaald kan worden, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de valuta transfer dienst. Zeker als de persoon die het onvangt het geld snel nodig heeft, moet je een valuta transfer dienst gebruiken waarbij hij/zij het geldbedrag zo snel mogelijk ontvangt.

Als je het geld overmaakt naar een Syrische rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Syrië.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Syrië? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Momenten waarop je geld wilt overmaken naar Syrië

De reden dat je geld wilt overmaken naar Syrië verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Syrië zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om schoolgeld voor een bekende te betalen.
 4. Om investeringen in Syrië te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te schrijven naar Syrië.
 5. Om geld over te maken naar familie en vrienden die in Syrië wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een vriend(in) of familielid die aan het reizen is in Syrië. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een trouwfeest in Syrië.
 9. Om een hypotheek in Syrië te betalen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Syrië.
 11. Om rekeningen in Syrië te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Syrië of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Syrië kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.