Geld overmaken naar Soedan

Wil je geld overmaken naar Soedan? Dan doe je dat graag via een competente, eenvoudige en fatsoenlijk geprijsde online wissel service. Een online wissel service waarbij je zeker weet dat je de goedkoopste valutakoers ontvangt en dus zoveel mogelijk Soedanees pond ontvangt nadat je jouw volledige bedrag hebt laten sturen naar Soedan.

Daarom is het slim dat je nu leest over de best passende valutadienst voor geld overmaken naar Soedan.

Er zijn namelijk door het internet veel slimme online bedrijven waardoor geld overmaken naar Soedan aanzienlijk gunstiger is dan via banken als ING, ABN, RABO of SNS. Het belangrijkste is dit: door een goed geïnformeerde beslissing te maken kun je tot wel 90% uitsparen op geld overmaken naar Soedan.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt versturen naar kennissen of jouw eigen bankrekening in Soedan. Door een slimme keuze te maken en de juiste valutadienst te kiezen, bespaar je vele euro’s.

Hoe dat nu werkt bij geld laten sturen naar Soedan versturen je in deze ultieme gids.

Dit zijn de beste opties voor geld overmaken naar Soedan

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Soedan. Met de service hieronder kan dat wel:

 

Waarom zijn deze slimme online bedrijven voordeliger dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Je zou denken dat dit voordelig is, maar betaal je uiteindelijk veel meer.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Soedanees pond.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere valutakoers minder Soedanees pond voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Soedan via banken als ING, ABN, RABO of SNS is dus veel duurder. We gaan het het toelichten met een simpel voorbeeld.

Stel je wilt €1000 versturen naar Soedan. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit gratis is, maar rekent vervolgens met een valutakoers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Op het eerste oog misschien een voordelige deal. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde online wissel service een valutakoers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan wellicht een lage fee om het bedrag over te maken, maar aan het einde van de rit krijg je er wel veel meer Soedanees pond voor terug.

Belangrijk bij geld overmaken naar Soedan

Je wilt geld over maken naar Soedan en hebt de opties hierboven bekeken. Hoe kies je de gunstige optie? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je jouw eurogeld wilt omwisselen voor Soedanees pond.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Soedanees pond voor jouw euro’s krijen. Oftewel, je wilt de voordeligste valutakoers. Je regelt de beste valutakoers door verschillende online platformste vergelijken. Je zal merken dat servives zoals World Remit, Transferwise en Currency Fair een veel voordeligere valutakoers wisselkoers bieden dan banken als ING, ABN, RABO of SNS.

De transferfee

Alle genoemde organisaties werken met een servicefee voor geld overmaken naar Soedan.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het versturen van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per online wissel service en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Soedan en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Soedan doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het jouw voorkeur heeft dat het geld snel of zelfs direct gestort wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de online wissel service. Zeker als de beoogde ontvanger het geld snel nodig heeft, moet je een online wissel service gebruiken waarbij hij/zij het bedrag zo snel mogelijk kan ontvangen.

Als je het geld overmaakt naar een Soedanese rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Soedan.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Soedan? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Voorbeelden van geld overmaken naar Soedan

De reden dat je geld wilt overmaken naar Soedan verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Soedan zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om collegegeld voor een familielid te betalen.
 4. Om investeringen in Soedan te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te boeken naar Soedan.
 5. Om geld over te maken naar familie die in Soedan wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een vriend(in) of familielid die aan het reizen is in Soedan. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een bruiloft in Soedan.
 9. Om een hypotheek in Soedan af te lossen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Soedan.
 11. Om rekeningen in Soedan te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Soedan of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Soedan kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.