Geld overmaken naar Palestina

Wil je geld overmaken naar Palestina? Dan doe je dat graag via een betrouwbare, eenvoudige en fatsoenlijk geprijsde dienst. Een dienst waarbij je zeker weet dat je de voordeligste wisselkoers krijgt en dus zoveel mogelijk Jordaanse dinar ontvangt nadat je jouw Nederlandse geld hebt overgeschreven naar Palestina.

Daarom is het slim dat je nu leest over de beste manier voor geld overmaken naar Palestina.

Er zijn namelijk veel innovatieve services waardoor geld overmaken naar Palestina aanzienlijk minder kost dan via een traditionele bank. Geloof het of niet: door een slimme keuze te maken kun je tot wel 90% besparen op geld overmaken naar Palestina.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt overmaken naar vrienden en familie of jouw eigen bankrekening in Palestina. Door een verantwoorde keuze te maken en de voordeligste wisseldienst te kiezen, spaar je flink wat euro’s.

Hoe dat exact werkt bij geld overgeschreven naar Palestina overmaken je hieronder.

Dit zijn de beste opties voor geld overmaken naar Palestina

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Palestina. Met de service hieronder kan dat wel:Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin

 

Waarom zijn deze innovatieve services beter dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Dan lijkt dit vaak gratis, maar door een ongunstige wisselkoers ben je uiteindelijk veel meer kwijt.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Jordaanse dinar.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere wisselkoers minder Jordaanse dinar voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Palestina via een traditionele bank is dus veel duurder. Laten we het uitleggen met een makkelijk rekenvoorbeeld.

Stel je wilt €1000 overmaken naar Palestina. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit kostenloos is, maar rekent vervolgens met een wisselkoers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Dat lijkt wellicht een goede service. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde dienst een wisselkoers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan wellicht een kleine fee om het bedrag over te maken, maar uiteindelijk krijg je er wel veel meer Jordaanse dinar voor terug.

Belangrijk bij geld overmaken naar Palestina

Je wilt geld over maken naar Palestina en hebt de genoemde opties bekeken. Hoe maak je dan de beste keuze? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je jouw euro’s wilt omwisselen naar Jordaanse dinar.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Jordaanse dinar voor jouw euro’s krijen. Oftewel, je wilt de beste wisselkoers. Je vindt de beste wisselkoers door verschillende serviceste vergelijken. Je zal ontdekken dat servives zoals World Remit, Transferwise en Currency Fair een veel voordeligere wisselkoers wisselkoers bieden dan een traditionele bank.

De transferfee

Alle genoemde valutatransfer platforms werken met een servicefee voor geld overmaken naar Palestina.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het overmaken van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per dienst en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Palestina en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Palestina doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het voor jou belangrijk is dat het geld snel of zelfs direct overgeboekt wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de dienst. Zeker als de persoon die het geld moet onvangen het geld snel nodig heeft, moet je een dienst gebruiken waarbij hij/zij het geld zo snel mogelijk kan ophalen.

Als je het geld overmaakt naar een Palsteinse rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Palestina.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Palestina? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Voorbeelden van geld overmaken naar Palestina

De reden dat je geld wilt overmaken naar Palestina verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Palestina zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om collegegeld voor een kind of kleinkind te betalen.
 4. Om investeringen in Palestina te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te zetten op een rekening in Palestina.
 5. Om geld over te maken naar familie en vrienden die in Palestina wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een familielid die aan het reizen is in Palestina. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een trouwlocatie in Palestina.
 9. Om een hypotheek in Palestina af te lossen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Palestina.
 11. Om rekeningen in Palestina te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Palestina of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Palestina kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin