Geld overmaken naar Oezbekistan

Wil je geld overmaken naar Oezbekistan? Dan doe je dat liever via een geschikte, overzichtelijke en vriendelijk geprijsde dienstverlener. Een dienstverlener waarbij je zeker weet dat je de goedkoopste koers krijgt en dus zoveel mogelijk sum ontvangt nadat je jouw volledige bedrag hebt overgeboekt naar Oezbekistan.

Daarom is het slim dat je nu leest over de verstandigste manier voor geld overmaken naar Oezbekistan.

Er zijn namelijk door het internet veel online platforms waardoor geld overmaken naar Oezbekistan een stuk gunstiger is dan via een traditionele bank. Misschien voel je hem al aankomen; door een slimme keuze te maken kun je tot wel 90% uitsparen op geld overmaken naar Oezbekistan.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt opsturen naar familieleden of jouw eigen bankrekening in Oezbekistan. Door een verstandige keuze te maken en de beste wisselkantoor te kiezen, spaar je tientallen tot honderden euro’s.

Hoe dat precies werkt bij geld overgeboekt naar Oezbekistan opsturen je hieronder.

Beste services voor geld overmaken naar Oezbekistan

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Oezbekistan. Met de service hieronder kan dat wel:Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin

 

Waarom zijn deze online platforms goedkoper dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Dan lijkt dit vaak gratis, maar door een ongunstige wisselkoers betaal je alsnog veel meer.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid sum.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere koers minder sum voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Oezbekistan via een traditionele bank is dus veel duurder. We zullen het het uitleggen met een eenvoudig rekenvoorbeeld.

Stel je wilt €1000 opsturen naar Oezbekistan. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit kostenloos is, maar rekent vervolgens met een koers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Dat lijkt wellicht een voordelige deal. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde dienstverlener een koers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan wellicht een kleine fee om het bedrag over te maken, maar uiteindelijk krijg je er wel veel meer sum voor terug.

Belangrijk bij geld overmaken naar Oezbekistan

Je wilt geld over maken naar Oezbekistan en hebt de genoemde opties bekeken. Hoe maak je dan de beste keuze? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je jouw euro’s wilt omwisselen naar sum.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk sum voor jouw euro’s krijen. Oftewel, je wilt de beste koers. Je vindt de beste koers door verschillende serviceste vergelijken. Je zal ontdekken dat servives zoals World Remit, Transferwise en Currency Fair een veel voordeligere koers wisselkoers bieden dan een traditionele bank.

De transferfee

Alle genoemde organisaties werken met een servicefee voor geld overmaken naar Oezbekistan.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het opsturen van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per dienstverlener en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Oezbekistan en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Oezbekistan doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het voor jou belangrijk is dat het geld snel of zelfs direct overgeboekt wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de dienstverlener. Zeker als de persoon die het geld moet onvangen het geld snel nodig heeft, moet je een dienstverlener gebruiken waarbij hij/zij het geld zo snel mogelijk kan ophalen.

Als je het geld overmaakt naar een Oezbeekse rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Oezbekistan.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Oezbekistan? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Voorbeelden van geld overmaken naar Oezbekistan

De reden dat je geld wilt overmaken naar Oezbekistan verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Oezbekistan zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om collegegeld voor een kind of kleinkind te betalen.
 4. Om investeringen in Oezbekistan te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te zetten op een rekening in Oezbekistan.
 5. Om geld over te maken naar familie en vrienden die in Oezbekistan wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een familielid die aan het reizen is in Oezbekistan. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een trouwlocatie in Oezbekistan.
 9. Om een hypotheek in Oezbekistan af te lossen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Oezbekistan.
 11. Om rekeningen in Oezbekistan te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Oezbekistan of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Oezbekistan kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin