Geld overmaken naar Montenegro

Wil je geld overmaken naar Montenegro? Dan doe je dat liever via een veel gebruikte, efficiënte en gunstig geprijsde online wissel service. Een online wissel service waarbij je zeker weet dat je de goedkoopste wisselkoers krijgt en dus zoveel mogelijk Euro ontvangt nadat je jouw volledige bedrag hebt overgemaakt naar Montenegro.

Daarom is het slim dat je nu leest over de beste methode voor geld overmaken naar Montenegro.

Er zijn namelijk door het internet veel services waardoor geld overmaken naar Montenegro een stuk gunstiger is dan via de gebruikelijke banken. Geloof het of niet: door een goede keuze te maken kun je tot wel 90% uitsparen op geld overmaken naar Montenegro.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt overmaken naar vrienden en familie of jouw eigen bankrekening in Montenegro. Door een verstandige keuze te maken en de beste wisselkantoor te kiezen, spaar je tientallen tot honderden euro’s.

Hoe dat exact werkt bij geld overgemaakt naar Montenegro overmaken je in deze uitgebreide gids.

Dit zijn de beste opties voor geld overmaken naar Montenegro

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Montenegro. Met de service hieronder kan dat wel:Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin

 

Waarom zijn deze services goedkoper dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Dit lijkt voordelig, maar doordat de bank werkt met een slechtere wisselkoers betaal je alsnog veel meer.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Euro.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere wisselkoers minder Euro voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Montenegro via de gebruikelijke banken is dus veel duurder. Laten we het uitleggen met een eenvoudig rekenvoorbeeld.

Stel je wilt €1000 overmaken naar Montenegro. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit kostenloos is, maar rekent vervolgens met een wisselkoers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Dat lijkt misschien een goede deal. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde online wissel service een wisselkoers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan misschien een kleine fee om jouw geld over te maken, maar uiteindelijk krijg je er wel veel meer Euro voor terug.

Belangrijk om te weten over geld overmaken naar Montenegro

Je wilt geld over maken naar Montenegro en hebt de bovenstaande opties bekeken. Wat is vervolgens de beste optie? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je jouw geld wilt omwisselen naar Euro.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Euro voor jouw euro’s ontvangen. Oftewel, je wilt de beste wisselkoers. Je verzekert jezelf van de beste wisselkoers door verschillende online dienstverlenerste vergelijken. Je zal over het algemeen zien dat services zoals Transferwise, Currenct Fair en World Remite een scherpere wisselkoers wisselkoers bieden dan de gebruikelijke banken.

De transferfee

Alle genoemde organisaties werken met een fee voor geld overmaken naar Montenegro.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het overmaken van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per online wissel service en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Montenegro en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Montenegro doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het jouw prioriteit is dat het geld snel of zelfs direct overgemaakt wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de online wissel service. Zeker als de ontvanger het geld snel nodig heeft, moet je een online wissel service gebruiken waarbij hij/zij het geld zo snel mogelijk kan ophalen.

Als je het geld overmaakt naar een Montenegrijnse rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Montenegro.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Montenegro? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Reden voor geld overmaken naar Montenegro

De reden dat je geld wilt overmaken naar Montenegro verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Montenegro zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om de opleiding voor een kind of kleinkind te betalen.
 4. Om investeringen in Montenegro te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te maken naar Montenegro.
 5. Om geld over te maken naar vrienden die in Montenegro wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een vriend of vriendin die aan het reizen is in Montenegro. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een huwelijk in Montenegro.
 9. Om een hypotheek in Montenegro te betalen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Montenegro.
 11. Om rekeningen in Montenegro te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Montenegro of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Montenegro kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin