Geld overmaken naar Mongolië

Wil je geld overmaken naar Mongolië? Dan doe je dat het best via een eerlijke, vlotte en goed geprijsde valuta transfer dienst. Een valuta transfer dienst waarbij je de garantie hebt dat je de goedkoopste koers ontvangt en dus zoveel mogelijk tugrik ontvangt nadat je jouw volledige bedrag hebt overgeschreven naar Mongolië.

Daarom is het slim dat je nu leest over de meest gunstige service voor geld overmaken naar Mongolië.

Er zijn namelijk door het internet veel voordelige services waardoor geld overmaken naar Mongolië veel gunstiger is dan via jouw eigen bank. Misschien voel je hem al aankomen; door een verstandige beslissing te maken kun je tot wel 90% uitsparen op geld overmaken naar Mongolië.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt overboeken naar familie en vrienden of jouw eigen bankrekening in Mongolië. Door een goed geïnformeerde keuze te maken en de meest voordelige valutadienst te kiezen, bespaar je heel veel euro’s.

Hoe dat precies werkt bij geld overgeschreven naar Mongolië overboeken je in dit artikel.

Dit zijn de beste manieren voor geld overmaken naar Mongolië

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Mongolië. Met de service hieronder kan dat wel:



Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin

 

Waarom zijn deze voordelige services slimmer dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Dit lijkt misschien voordelig, maar door een onvoordelige koers kost het jou alsnog meer.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid tugrik.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere koers minder tugrik voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Mongolië via jouw eigen bank is dus veel duurder. We zullen het het toelichten met een verduidelijkend voorbeeld.

Stel je wilt €1000 overboeken naar Mongolië. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit gratis is, maar rekent vervolgens met een koers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Op het eerste oog misschien gunstig. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde valuta transfer dienst een koers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan wellicht een lage fee om het bedrag over te maken, maar aan het einde van de rit krijg je er wel veel meer tugrik voor terug.

Let op bij geld overmaken naar Mongolië

Je wilt geld over maken naar Mongolië en hebt de opties hierboven bekeken. Hoe kies je de gunstige optie? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je jouw eurogeld wilt omwisselen voor tugrik.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk tugrik voor jouw euro’s krijen. Oftewel, je wilt de voordeligste koers. Je regelt de beste koers door verschillende online platformste vergelijken. Je zal merken dat geldwisselbedrijven een voordeligere koers wisselkoers bieden dan jouw eigen bank.

De transferfee

Alle genoemde organisaties werken met een vast bedrag voor geld overmaken naar Mongolië.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het overboeken van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per valuta transfer dienst en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Mongolië en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Mongolië doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het jouw voorkeur heeft dat het geld snel of zelfs direct gestort wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de valuta transfer dienst. Zeker als de beoogde ontvanger het geld snel nodig heeft, moet je een valuta transfer dienst gebruiken waarbij hij/zij het bedrag zo snel mogelijk kan ontvangen.

Als je het geld overmaakt naar een Mongoolse rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Mongolië.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Mongolië? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Waarom je geld zou overmaken naar Mongolië

De reden dat je geld wilt overmaken naar Mongolië verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Mongolië zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om een opleiding voor een familielid te betalen.
 4. Om investeringen in Mongolië te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te boeken naar Mongolië.
 5. Om geld over te maken naar familie en vrienden die in Mongolië wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een vriend(in) of familielid die aan het reizen is in Mongolië. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een bruiloft in Mongolië.
 9. Om een hypotheek in Mongolië af te lossen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Mongolië.
 11. Om rekeningen in Mongolië te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Mongolië of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Mongolië kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.



Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin