Geld overmaken naar Malta

Wil je geld overmaken naar Malta? Dan doe je dat graag via een eerlijke, snelle en voordelige online wissel service. Een online wissel service waarbij je zeker weet dat je de beste koers krijgt en dus zoveel mogelijk Euro ontvangt nadat je jouw geld hebt overgeschreven naar Malta.

Daarom is het slim dat je nu leest over de verstandigste service voor geld overmaken naar Malta.

Er zijn namelijk steeds meer slimme online platforms waardoor geld overmaken naar Malta aanzienlijk voordeliger is dan via jouw eigen bank. Misschien voel je hem al aankomen; door een verstandige keuze te maken kun je tot wel 90% voordeliger geld overmaken naar Malta.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt opsturen naar familieleden of jouw eigen bankrekening in Malta. Door een verantwoorde keuze te maken en de voordeligste valuta transfer dienst te kiezen, spaar je flink wat euro’s.

Hoe dat precies werkt bij geld overgeschreven naar Malta opsturen je in dit artikel.

Vergelijking van opties voor geld overmaken naar Malta

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Malta. Met de service hieronder kan dat wel:

 

Waarom zijn deze slimme online platforms beter dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Dit lijkt misschien voordelig, maar door een onvoordelige koers ben je uiteindelijk veel meer kwijt.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Euro.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere koers minder Euro voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Malta via jouw eigen bank is dus veel duurder. We zullen het het uitleggen met een makkelijk voorbeeld.

Stel je wilt €1000 opsturen naar Malta. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit gratis is, maar rekent vervolgens met een koers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Wellicht lijkt dat een voordelige deal. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde online wissel service een koers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan misschien een lage fee om jouw geld over te maken, maar aan het einde van de rit krijg je er wel veel meer Euro voor terug.

Aandachtspunten bij geld overmaken naar Malta

Je wilt geld over maken naar Malta en hebt de opties bekeken. Hoe maak je dan de beste keuze? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je jouw euro’s wilt omwisselen voor Euro.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Euro voor jouw euro’s ontvangen. Oftewel, je wilt de voordeligste koers. Je vindt de beste koers door verschillende serviceste vergelijken. Je zal erachter komen dat online platforms een veel betere koers wisselkoers bieden dan jouw eigen bank.

De transferfee

Alle genoemde wisseldiensten werken met een fee voor geld overmaken naar Malta.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het opsturen van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per online wissel service en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Malta en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Malta doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het voor jou belangrijk is dat het geld snel of zelfs direct verstuurd wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de online wissel service. Zeker als de persoon naar wie je het stuurt het geld snel nodig heeft, moet je een online wissel service gebruiken waarbij hij/zij het bedrag zo snel mogelijk kan ontvangen.

Als je het geld overmaakt naar een Maltese rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Malta.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Malta? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Reden voor geld overmaken naar Malta

De reden dat je geld wilt overmaken naar Malta verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Malta zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om de opleiding voor een familielid te betalen.
 4. Om investeringen in Malta te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te zetten op jouw rekening in Malta.
 5. Om geld over te maken naar vrienden die in Malta wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een familielid die aan het reizen is in Malta. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een huwelijksfeest in Malta.
 9. Om een hypotheek in Malta te betalen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Malta.
 11. Om rekeningen in Malta te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Malta of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Malta kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.