Geld overmaken naar Luxemburg

Wil je geld overmaken naar Luxemburg? Dan doe je dat liever via een betrouwbare, eenvoudige en fatsoenlijk geprijsde valuta transfer dienst. Een valuta transfer dienst waarbij je zeker weet dat je de beste koers ontvangt en dus zoveel mogelijk Euro ontvangt nadat je jouw geld hebt overgeschreven naar Luxemburg.

Daarom is het slim dat je nu leest over de meest gunstige valutadienst voor geld overmaken naar Luxemburg.

Er zijn namelijk steeds meer voordelige services waardoor geld overmaken naar Luxemburg een stuk voordeliger is dan via banken als ING, ABN, RABO of SNS. Misschien voel je hem al aankomen; door een goed geïnformeerde beslissing te maken kun je tot wel 90% voordeliger geld overmaken naar Luxemburg.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt overboeken naar familie en vrienden of jouw eigen bankrekening in Luxemburg. Door een goed geïnformeerde keuze te maken en de meest voordelige dienstverlener te kiezen, bespaar je heel veel euro’s.

Hoe dat precies werkt bij geld overgeschreven naar Luxemburg overboeken je in deze ultieme gids.

Vergelijking van services voor geld overmaken naar Luxemburg

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Luxemburg. Met de service hieronder kan dat wel:Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin

 

Waarom zijn deze voordelige services slimmer dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Je zou denken dat dit voordelig is, maar betaal je alsnog teveel.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Euro.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere koers minder Euro voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Luxemburg via banken als ING, ABN, RABO of SNS is dus veel duurder. We zullen het het toelichten met een verduidelijkend voorbeeld.

Stel je wilt €1000 overboeken naar Luxemburg. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit gratis is, maar rekent vervolgens met een koers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Wellicht lijkt dat gunstig. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde valuta transfer dienst een koers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan misschien een lage fee om jouw geld over te maken, maar aan het einde van de rit krijg je er wel veel meer Euro voor terug.

Aandachtspunten bij geld overmaken naar Luxemburg

Je wilt geld over maken naar Luxemburg en hebt de opties bekeken. Hoe kies je dan de beste optie? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je euro wilt omwisselen voor Euro.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Euro voor jouw euro’s ontvangen. Oftewel, je wilt de voordeligste koers. Je achterhaald de beste koers door verschillende bedrijvente vergelijken. Je zal erachter komen dat online platforms een veel betere koers wisselkoers bieden dan banken als ING, ABN, RABO of SNS.

De transferfee

Alle genoemde wisseldiensten werken met een fee voor geld overmaken naar Luxemburg.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het overboeken van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per valuta transfer dienst en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Luxemburg en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Luxemburg doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het voor jou van belang is dat het geld snel of zelfs direct verstuurd wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de valuta transfer dienst. Zeker als de persoon naar wie je het stuurt het geld snel nodig heeft, moet je een valuta transfer dienst gebruiken waarbij hij/zij het bedrag zo snel mogelijk kan ontvangen.

Als je het geld overmaakt naar een Luxemburgse rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Luxemburg.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Luxemburg? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Reden voor geld overmaken naar Luxemburg

De reden dat je geld wilt overmaken naar Luxemburg verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Luxemburg zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om de opleiding voor een familielid te betalen.
 4. Om investeringen in Luxemburg te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te zetten op jouw rekening in Luxemburg.
 5. Om geld over te maken naar vrienden die in Luxemburg wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een vriendin die aan het reizen is in Luxemburg. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een huwelijksfeest in Luxemburg.
 9. Om een hypotheek in Luxemburg te betalen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Luxemburg.
 11. Om rekeningen in Luxemburg te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Luxemburg of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Luxemburg kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin