Geld overmaken naar Litouwen

Wil je geld overmaken naar Litouwen? Dan doe je dat het liefst via een veilige, eenvoudige en fatsoenlijk geprijsde service. Een service waarbij je zeker weet dat je de voordeligste wisselkoers ontvangt en dus zoveel mogelijk Euro ontvangt nadat je jouw Nederlandse geld hebt overgeschreven naar Litouwen.

Daarom is het slim dat je nu leest over de simste methode voor geld overmaken naar Litouwen.

Er zijn namelijk veel online dienstverleners waardoor geld overmaken naar Litouwen een stuk minder kost dan via de gebruikelijke banken. Geloof het of niet: door een goede beslissing te maken kun je tot wel 90% besparen op geld overmaken naar Litouwen.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt sturen naar een familielid of jouw eigen bankrekening in Litouwen. Door een goed geïnformeerde keuze te maken en de meest voordelige valuta wisseldienst te kiezen, bespaar je heel veel euro’s.

Hoe dat exact werkt bij geld overgeschreven naar Litouwen sturen je in deze uitgebreide gids.

Dit zijn de beste manieren voor geld overmaken naar Litouwen

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Litouwen. Met de service hieronder kan dat wel:

 

Waarom zijn deze online dienstverleners slimmer dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Dit lijkt voordelig, maar doordat de bank werkt met een slechtere wisselkoers betaal je alsnog teveel.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Euro.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere wisselkoers minder Euro voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Litouwen via de gebruikelijke banken is dus veel duurder. Laten we het toelichten met een verduidelijkend rekenvoorbeeld.

Stel je wilt €1000 sturen naar Litouwen. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit kostenloos is, maar rekent vervolgens met een wisselkoers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Dat lijkt wellicht een goede deal. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde service een wisselkoers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan wellicht een kleine fee om het bedrag over te maken, maar uiteindelijk krijg je er wel veel meer Euro voor terug.

Belangrijk bij geld overmaken naar Litouwen

Je wilt geld over maken naar Litouwen en hebt de genoemde opties bekeken. Wat is dan de beste keuze? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je euro’s wilt omwisselen naar Euro.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Euro voor jouw euro’s krijen. Oftewel, je wilt de beste wisselkoers. Je ontdekt de beste wisselkoers door verschillende dienstente vergelijken. Je zal ontdekken dat servives zoals World Remit, Transferwise en Currency Fair een veel voordeligere wisselkoers wisselkoers bieden dan de gebruikelijke banken.

De transferfee

Alle genoemde valutatransfer platforms werken met een servicefee voor geld overmaken naar Litouwen.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het sturen van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per service en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Litouwen en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Litouwen doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het belangrijk is dat het geld snel of zelfs direct overgeboekt wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de service. Zeker als de persoon die het geld moet onvangen het geld snel nodig heeft, moet je een service gebruiken waarbij hij/zij het geld zo snel mogelijk kan ophalen.

Als je het geld overmaakt naar een Litouwse rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Litouwen.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Litouwen? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Voorbeelden van geld overmaken naar Litouwen

De reden dat je geld wilt overmaken naar Litouwen verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Litouwen zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om collegegeld voor een kind of kleinkind te betalen.
 4. Om investeringen in Litouwen te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te zetten op een rekening in Litouwen.
 5. Om geld over te maken naar familie die in Litouwen wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een vriend die aan het reizen is in Litouwen. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een trouwlocatie in Litouwen.
 9. Om een hypotheek in Litouwen af te lossen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Litouwen.
 11. Om rekeningen in Litouwen te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Litouwen of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Litouwen kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.