Geld overmaken naar Liechtenstein

Wil je geld overmaken naar Liechtenstein? Dan doe je dat het liefst via een competente, snelle en voordelige valuta transfer dienst. Een valuta transfer dienst waarbij je zeker weet dat je de voordeligste koers krijgt en dus zoveel mogelijk Zwitserse frank ontvangt nadat je jouw Nederlandse geld hebt overgeschreven naar Liechtenstein.

Daarom is het slim dat je nu leest over de verstandigste methode voor geld overmaken naar Liechtenstein.

Er zijn namelijk veel online platforms waardoor geld overmaken naar Liechtenstein een stuk minder kost dan via de gebruikelijke banken. Misschien voel je hem al aankomen; door een goede keuze te maken kun je tot wel 90% besparen op geld overmaken naar Liechtenstein.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt opsturen naar familieleden of jouw eigen bankrekening in Liechtenstein. Door een verstandige keuze te maken en de beste wisseldienst te kiezen, spaar je tientallen tot honderden euro’s.

Hoe dat precies werkt bij geld overgeschreven naar Liechtenstein opsturen je in deze uitgebreide gids.

Vergelijking van services voor geld overmaken naar Liechtenstein

Er zijn online veel verschillende y waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Liechtenstein. Met de service hieronder kan dat wel:Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 *****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken & het bedrag dat je overmaakt.


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum afhankelijk van het type transfer dat je doet (bank, cash)

Eerste twee transfers gratis

Wise

4.6 / 5 *****

Bank Transfer

Online, email and telefonische customer support

vanaf 0,4 %

1-3 dagen

Geen minmum bedrag

Maximum bedrag afhankelijk

van valuta

Aanrader
Pricing Table Plugin

 

Waarom zijn deze online platforms goedkoper dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Dit lijkt voordelig, maar doordat de bank werkt met een slechtere wisselkoers betaal je alsnog veel meer.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Zwitserse frank.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere koers minder Zwitserse frank voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Liechtenstein via de gebruikelijke banken is dus veel duurder. We zullen het het uitleggen met een eenvoudig rekenvoorbeeld.

Stel je wilt €1000 opsturen naar Liechtenstein. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit kostenloos is, maar rekent vervolgens met een koers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Dat lijkt misschien een slimme zet. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde valuta transfer dienst een koers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan misschien een kleine fee om jouw geld over te maken, maar uiteindelijk krijg je er wel veel meer Zwitserse frank voor terug.

Wat je moet weten over geld overmaken naar Liechtenstein

Je wilt geld over maken naar Liechtenstein en hebt de bovenstaande opties bekeken. Wat is vervolgens de beste optie? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je jouw geld wilt omwisselen naar Zwitserse frank.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Zwitserse frank voor jouw euro’s ontvangen. Oftewel, je wilt de beste koers. Je verzekert jezelf van de beste koers door verschillende online dienstverlenerste vergelijken. Je zal over het algemeen zien dat services zoals Transferwise, World Remit en Currency Fair een goedkopere koers wisselkoers bieden dan de gebruikelijke banken.

De transferfee

Alle genoemde valutatransfer platforms werken met een vaste fee voor geld overmaken naar Liechtenstein.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het opsturen van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per valuta transfer dienst en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Liechtenstein en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Liechtenstein doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het jouw prioriteit is dat het geld snel of zelfs direct overgemaakt wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de valuta transfer dienst. Zeker als de ontvanger het geld snel nodig heeft, moet je een valuta transfer dienst gebruiken waarbij hij/zij het geld zo snel mogelijk kan ophalen.

Als je het geld overmaakt naar een Liechtensteinse rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Liechtenstein.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Liechtenstein? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Momenten waarop je geld wilt overmaken naar Liechtenstein

De reden dat je geld wilt overmaken naar Liechtenstein verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Liechtenstein zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om schoolgeld voor een kind of kleinkind te betalen.
 4. Om investeringen in Liechtenstein te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te maken naar Liechtenstein.
 5. Om geld over te maken naar familie en vrienden die in Liechtenstein wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een vriend of vriendin die aan het reizen is in Liechtenstein. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een huwelijk in Liechtenstein.
 9. Om een hypotheek in Liechtenstein te betalen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Liechtenstein.
 11. Om rekeningen in Liechtenstein te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Liechtenstein of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Liechtenstein kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 *****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken & het bedrag dat je overmaakt.


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum afhankelijk van het type transfer dat je doet (bank, cash)

Eerste twee transfers gratis

Wise

4.6 / 5 *****

Bank Transfer

Online, email and telefonische customer support

vanaf 0,4 %

1-3 dagen

Geen minmum bedrag

Maximum bedrag afhankelijk

van valuta

Aanrader
Pricing Table Plugin