Geld overmaken naar Libië

Wil je geld overmaken naar Libië? Dan doe je dat in het ideale geval via een goede, spoedige en scherp geprijsde dienst. Een dienst waarbij je de garantie hebt dat je de eerlijkste wisselkoers ontvangt en dus zoveel mogelijk Libische dinar ontvangt nadat je jouw geld in Nederland hebt overgemaakt naar Libië.

Daarom is het slim dat je nu leest over de simste manier voor geld overmaken naar Libië.

Er zijn namelijk op het internet veel slimme bedrijven waardoor geld overmaken naar Libië aanzienlijk minder duur is dan via een traditionele bank. Geloof het of niet: door een slimme beslissing te maken kun je tot wel 90% minder kosten maken bij geld overmaken naar Libië.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt sturen naar een familielid of jouw eigen bankrekening in Libië. Door een slimme keuze te maken en de juiste dienst te kiezen, bespaar je vele euro’s.

Hoe dat exact werkt bij geld overgemaakt naar Libië sturen je hieronder.

Services voor geld overmaken naar Libië

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Libië. Met de service hieronder kan dat wel:

 

Waarom zijn deze slimme bedrijven voordeliger dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Dan lijkt dit vaak gratis, maar door een ongunstige wisselkoers betaal je uiteindelijk veel meer.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Libische dinar.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere wisselkoers minder Libische dinar voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Libië via een traditionele bank is dus veel duurder. Laten we het toelichten met een simpel voorbeeld.

Stel je wilt €1000 sturen naar Libië. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit gratis is, maar rekent vervolgens met een wisselkoers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Wellicht lijkt dat voordelig. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde dienst een wisselkoers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan misschien een lage fee om jouw geld over te maken, maar aan het einde van de rit krijg je er wel veel meer Libische dinar voor terug.

Wat je moet weten over geld overmaken naar Libië

Je wilt geld over maken naar Libië en hebt de opties bekeken. Wat is dan de beste keuze? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je euro’s wilt omwisselen voor Libische dinar.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Libische dinar voor jouw euro’s ontvangen. Oftewel, je wilt de voordeligste wisselkoers. Je ontdekt de beste wisselkoers door verschillende dienstente vergelijken. Je zal erachter komen dat services zoals Transferwise, World Remit en Currency Fair een goedkopere wisselkoers wisselkoers bieden dan een traditionele bank.

De transferfee

Alle genoemde platforms werken met een vaste fee voor geld overmaken naar Libië.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het sturen van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per dienst en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Libië en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Libië doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het belangrijk is dat het geld snel of zelfs direct verstuurd wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de dienst. Zeker als de persoon naar wie je het stuurt het geld snel nodig heeft, moet je een dienst gebruiken waarbij hij/zij het bedrag zo snel mogelijk kan ontvangen.

Als je het geld overmaakt naar een Libische rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Libië.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Libië? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Momenten waarop je geld wilt overmaken naar Libië

De reden dat je geld wilt overmaken naar Libië verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Libië zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om schoolgeld voor een familielid te betalen.
 4. Om investeringen in Libië te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te zetten op jouw rekening in Libië.
 5. Om geld over te maken naar vrienden die in Libië wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een vriend die aan het reizen is in Libië. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een huwelijksfeest in Libië.
 9. Om een hypotheek in Libië te betalen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Libië.
 11. Om rekeningen in Libië te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Libië of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Libië kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.