Geld overmaken naar Letland

Wil je geld overmaken naar Letland? Dan doe je dat graag via een veel gebruikte, snelle en voordelige valutadienst. Een valutadienst waarbij je zeker weet dat je de eerlijkste valutakoers ontvangt en dus zoveel mogelijk Euro ontvangt nadat je jouw geld in Nederland hebt gestuurd naar Letland.

Daarom is het slim dat je nu leest over de best passende manier voor geld overmaken naar Letland.

Er zijn namelijk op het internet veel eenvoudig werkende online platforms waardoor geld overmaken naar Letland een stuk minder duur is dan via een traditionele bank. Het belangrijkste is dit: door een slimme beslissing te maken kun je tot wel 90% minder kosten maken bij geld overmaken naar Letland.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt versturen naar kennissen of jouw eigen bankrekening in Letland. Door een goed geïnformeerde keuze te maken en de meest voordelige dienst te kiezen, bespaar je heel veel euro’s.

Hoe dat nu werkt bij geld gestuurd naar Letland versturen je hieronder.

Dit zijn de beste opties voor geld overmaken naar Letland

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Letland. Met de service hieronder kan dat wel:

 

Waarom zijn deze eenvoudig werkende online platforms slimmer dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Dan lijkt dit vaak gratis, maar door een ongunstige wisselkoers betaal je alsnog teveel.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Euro.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere valutakoers minder Euro voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Letland via een traditionele bank is dus veel duurder. We gaan het het toelichten met een verduidelijkend voorbeeld sommetje.

Stel je wilt €1000 versturen naar Letland. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit zonder kosten is, maar rekent vervolgens met een valutakoers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Misschien lijkt dat gunstig. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde valutadienst een valutakoers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan wellicht een beperkte fee om het bedrag over te maken, maar onderaan de streep krijg je er wel veel meer Euro voor terug.

Wat je wilt weten over geld overmaken naar Letland

Je wilt geld over maken naar Letland en hebt de mogelijkheden bekeken. Hoe kies je de gunstige optie? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je jouw eurogeld wilt omwisselen in Euro.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Euro voor jouw euro’s krijen. Oftewel, je wilt de meest gunstige valutakoers. Je regelt de beste valutakoers door verschillende online platformste vergelijken. Je zal ontdekt al snel dat servives zoals Currency Fair, World Remit en Transferwise een veel scherpere valutakoers wisselkoers bieden dan een traditionele bank.

De transferfee

Alle genoemde platforms werken met een servicefee voor geld overmaken naar Letland.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het versturen van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per valutadienst en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Letland en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Letland doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het jouw voorkeur heeft dat het geld snel of zelfs direct verzonden wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de valutadienst. Zeker als de persoon naar wie je het overmaakt het geld snel nodig heeft, moet je een valutadienst gebruiken waarbij hij/zij het geldbedrag zo snel mogelijk ontvangt.

Als je het geld overmaakt naar een Letse rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Letland.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Letland? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Voorbeelden van geld overmaken naar Letland

De reden dat je geld wilt overmaken naar Letland verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Letland zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om collegegeld voor een bekende te betalen.
 4. Om investeringen in Letland te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te zetten op een bank in Letland.
 5. Om geld over te maken naar vrienden die in Letland wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een vriend(in) of familielid die aan het reizen is in Letland. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een trouwerij in Letland.
 9. Om een hypotheek in Letland af te lossen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Letland.
 11. Om rekeningen in Letland te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Letland of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Letland kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.