Geld overmaken naar Laos

Wil je geld overmaken naar Laos? Dan doe je dat het liefst via een eerlijke, spoedige en scherp geprijsde online wissel service. Een online wissel service waarbij je de garantie hebt dat je de goedkoopste koers ontvangt en dus zoveel mogelijk kip ontvangt nadat je jouw volledige bedrag hebt opgestuurd naar Laos.

Daarom is het slim dat je nu leest over de meest gunstige online service voor geld overmaken naar Laos.

Er zijn namelijk door het internet veel diensten waardoor geld overmaken naar Laos aanzienlijk gunstiger is dan via de traditionele banken. Misschien voel je hem al aankomen; door een juiste beslissing te maken kun je tot wel 90% uitsparen op geld overmaken naar Laos.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt overboeken naar familie en vrienden of jouw eigen bankrekening in Laos. Door een slimme keuze te maken en de juiste valutadienst te kiezen, bespaar je vele euro’s.

Hoe dat precies werkt bij geld opgestuurd naar Laos overboeken je in dit uitgebreide artikel.

Services voor geld overmaken naar Laos

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Laos. Met de service hieronder kan dat wel:Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin

 

Waarom zijn deze diensten voordeliger dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Ze doen je graag geloven dat dit gratis is, maar betaal je uiteindelijk veel meer.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid kip.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere koers minder kip voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Laos via de traditionele banken is dus veel duurder. We zullen het het toelichten met een simpel rekenvoorbeeld.

Stel je wilt €1000 overboeken naar Laos. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit kostenloos is, maar rekent vervolgens met een koers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Dat lijkt misschien een slimme zet. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde online wissel service een koers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan misschien een kleine fee om jouw geld over te maken, maar uiteindelijk krijg je er wel veel meer kip voor terug.

Belangrijk om te weten over geld overmaken naar Laos

Je wilt geld over maken naar Laos en hebt de bovenstaande opties bekeken. Hoe maak je dan de beste keuze? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je jouw euro’s wilt omwisselen naar kip.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk kip voor jouw euro’s ontvangen. Oftewel, je wilt de beste koers. Je vindt de beste koers door verschillende serviceste vergelijken. Je zal over het algemeen zien dat services zoals Transferwise, Currenct Fair en World Remite een scherpere koers wisselkoers bieden dan de traditionele banken.

De transferfee

Alle genoemde organisaties werken met een fee voor geld overmaken naar Laos.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het overboeken van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per online wissel service en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Laos en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Laos doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het voor jou belangrijk is dat het geld snel of zelfs direct overgemaakt wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de online wissel service. Zeker als de ontvanger het geld snel nodig heeft, moet je een online wissel service gebruiken waarbij hij/zij het geld zo snel mogelijk kan ophalen.

Als je het geld overmaakt naar een Laotiaanse rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Laos.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Laos? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Reden voor geld overmaken naar Laos

De reden dat je geld wilt overmaken naar Laos verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Laos zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om de opleiding voor een kind of kleinkind te betalen.
 4. Om investeringen in Laos te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te maken naar Laos.
 5. Om geld over te maken naar familie en vrienden die in Laos wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een familielid die aan het reizen is in Laos. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een huwelijk in Laos.
 9. Om een hypotheek in Laos te betalen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Laos.
 11. Om rekeningen in Laos te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Laos of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Laos kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin