Geld overmaken naar Kosovo

Wil je geld overmaken naar Kosovo? Dan doe je dat graag via een goede, eenvoudige en duidelijk geprijsde valuta transfer dienst. Een valuta transfer dienst waarbij je de garantie hebt dat je de goedkoopste wisselkoers ontvangt en dus zoveel mogelijk Euro ontvangt nadat je jouw volledige bedrag hebt overgeschreven naar Kosovo.

Daarom is het slim dat je nu leest over de simste wisseldienst voor geld overmaken naar Kosovo.

Er zijn namelijk door het internet veel slimme bedrijven waardoor geld overmaken naar Kosovo een stuk gunstiger is dan via de bekende Nederlandse banken. Geloof het of niet: door een doordachte beslissing te maken kun je tot wel 90% uitsparen op geld overmaken naar Kosovo.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt sturen naar een familielid of jouw eigen bankrekening in Kosovo. Door een slimme keuze te maken en de juiste valutadienst te kiezen, bespaar je vele euro’s.

Hoe dat exact werkt bij geld overgeschreven naar Kosovo sturen je op deze handige pagina.

Mogelijkheden voor geld overmaken naar Kosovo

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Kosovo. Met de service hieronder kan dat wel:Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin

 

Waarom zijn deze slimme bedrijven voordeliger dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Je zou denken dat dit gratis is, maar is het uiteindelijk veel duurder.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Euro.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere wisselkoers minder Euro voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Kosovo via de bekende Nederlandse banken is dus veel duurder. Laten we het toelichten met een simpel rekenvoorbeeld.

Stel je wilt €1000 sturen naar Kosovo. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit kostenloos is, maar rekent vervolgens met een wisselkoers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Dat lijkt misschien een slimme zet. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde valuta transfer dienst een wisselkoers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan misschien een kleine fee om jouw geld over te maken, maar uiteindelijk krijg je er wel veel meer Euro voor terug.

Belangrijk: dit moet je weten over geld overmaken naar Kosovo

Je wilt geld over maken naar Kosovo en hebt de bovenstaande opties bekeken. Hoe kies je dan de beste optie? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je euro wilt omwisselen naar Euro.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Euro voor jouw euro’s ontvangen. Oftewel, je wilt de beste wisselkoers. Je achterhaald de beste wisselkoers door verschillende bedrijvente vergelijken. Je zal over het algemeen zien dat services zoals Currency Fair, Transferwise of World Remit. een veel gunstigere wisselkoers wisselkoers bieden dan de bekende Nederlandse banken.

De transferfee

Alle genoemde organisaties werken met een vaste fee voor geld overmaken naar Kosovo.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het sturen van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per valuta transfer dienst en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Kosovo en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Kosovo doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het voor jou van belang is dat het geld snel of zelfs direct overgemaakt wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de valuta transfer dienst. Zeker als de ontvanger het geld snel nodig heeft, moet je een valuta transfer dienst gebruiken waarbij hij/zij het geld zo snel mogelijk kan ophalen.

Als je het geld overmaakt naar een Kosovaarse rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Kosovo.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Kosovo? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Momenten waarop je geld wilt overmaken naar Kosovo

De reden dat je geld wilt overmaken naar Kosovo verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Kosovo zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om schoolgeld voor een kind of kleinkind te betalen.
 4. Om investeringen in Kosovo te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te maken naar Kosovo.
 5. Om geld over te maken naar familie die in Kosovo wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een vriendin die aan het reizen is in Kosovo. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een huwelijk in Kosovo.
 9. Om een hypotheek in Kosovo te betalen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Kosovo.
 11. Om rekeningen in Kosovo te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Kosovo of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Kosovo kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin