Geld overmaken naar Jemen

Wil je geld overmaken naar Jemen? Dan doe je dat graag via een veel gebruikte, efficiënte en gunstig geprijsde valuta wisseldienst. Een valuta wisseldienst waarbij je zeker weet dat je de voordeligste wisselkoers krijgt en dus zoveel mogelijk Jemenitische rial ontvangt nadat je jouw Nederlandse geld hebt verstuurd naar Jemen.

Daarom is het slim dat je nu leest over de beste valutadienst voor geld overmaken naar Jemen.

Er zijn namelijk veel innovatieve services waardoor geld overmaken naar Jemen veel minder kost dan via banken als ING, ABN, RABO of SNS. Geloof het of niet: door een goed geïnformeerde keuze te maken kun je tot wel 90% besparen op geld overmaken naar Jemen.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt overmaken naar vrienden en familie of jouw eigen bankrekening in Jemen. Door een verantwoorde keuze te maken en de voordeligste wisseldienst te kiezen, spaar je flink wat euro’s.

Hoe dat exact werkt bij geld verstuurd naar Jemen overmaken je in deze ultieme gids.

Alternatieven voor geld overmaken naar Jemen

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Jemen. Met de service hieronder kan dat wel:

 

Waarom zijn deze innovatieve services beter dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Je zou denken dat dit voordelig is, maar betaal je uiteindelijk een stuk meer.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Jemenitische rial.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere wisselkoers minder Jemenitische rial voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Jemen via banken als ING, ABN, RABO of SNS is dus veel duurder. Laten we het uitleggen met een makkelijk voorbeeld sommetje.

Stel je wilt €1000 overmaken naar Jemen. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit zonder kosten is, maar rekent vervolgens met een wisselkoers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Als je nog nooit eerder geld hebt over gemaakt naar het buitenland, lijkt dat wellicht een slimme zet. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde valuta wisseldienst een wisselkoers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan misschien een beperkte fee om jouw geld over te maken, maar onderaan de streep krijg je er wel veel meer Jemenitische rial voor terug.

Belangrijk: dit moet je weten over geld overmaken naar Jemen

Je wilt geld over maken naar Jemen en hebt de transferbedrijven hierboven bekeken. Wat is vervolgens de beste optie? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je jouw geld wilt omwisselen in Jemenitische rial.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Jemenitische rial voor jouw euro’s ontvangen. Oftewel, je wilt de meest gunstige wisselkoers. Je verzekert jezelf van de beste wisselkoers door verschillende online dienstverlenerste vergelijken. Je zal zien dat services zoals Currency Fair, Transferwise of World Remit. een veel gunstigere wisselkoers wisselkoers bieden dan banken als ING, ABN, RABO of SNS.

De transferfee

Alle genoemde valutatransfer platforms werken met een vaste fee voor geld overmaken naar Jemen.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het overmaken van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per valuta wisseldienst en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Jemen en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Jemen doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het jouw prioriteit is dat het geld snel of zelfs direct opgehaald kan worden, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de valuta wisseldienst. Zeker als de persoon die het onvangt het geld snel nodig heeft, moet je een valuta wisseldienst gebruiken waarbij hij/zij het geldbedrag zo snel mogelijk ontvangt.

Als je het geld overmaakt naar een Jemenitische rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Jemen.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Jemen? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Momenten waarop je geld wilt overmaken naar Jemen

De reden dat je geld wilt overmaken naar Jemen verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Jemen zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om schoolgeld voor een bekende te betalen.
 4. Om investeringen in Jemen te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te schrijven naar Jemen.
 5. Om geld over te maken naar familie en vrienden die in Jemen wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een vriend of vriendin die aan het reizen is in Jemen. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een trouwfeest in Jemen.
 9. Om een hypotheek in Jemen te betalen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Jemen.
 11. Om rekeningen in Jemen te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Jemen of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Jemen kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.