Geld overmaken naar Japan

Wil je geld overmaken naar Japan? Dan doe je dat het best via een eerlijke, simpele en betaalbare organisatie. Een organisatie waarbij je de garantie hebt dat je de eerlijkste valutakoers ontvangt en dus zoveel mogelijk Yen ontvangt nadat je jouw geld in Nederland hebt laten sturen naar Japan.

Daarom is het slim dat je nu leest over de best passende valutadienst voor geld overmaken naar Japan.

Er zijn namelijk op het internet veel eenvoudig werkende online platforms waardoor geld overmaken naar Japan veel minder duur is dan via banken als ING, ABN, RABO of SNS. Het belangrijkste is dit: door een goed geïnformeerde beslissing te maken kun je tot wel 90% minder kosten maken bij geld overmaken naar Japan.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt versturen naar kennissen of jouw eigen bankrekening in Japan. Door een goed geïnformeerde keuze te maken en de meest voordelige dienst te kiezen, bespaar je heel veel euro’s.

Hoe dat nu werkt bij geld laten sturen naar Japan versturen je in deze ultieme gids.

Alternatieven voor geld overmaken naar Japan

Er zijn online veel verschillende y waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Japan. Met de service hieronder kan dat wel:Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 *****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken & het bedrag dat je overmaakt.


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum afhankelijk van het type transfer dat je doet (bank, cash)

Eerste twee transfers gratis

Wise

4.6 / 5 *****

Bank Transfer

Online, email and telefonische customer support

vanaf 0,4 %

1-3 dagen

Geen minmum bedrag

Maximum bedrag afhankelijk

van valuta

Aanrader
Pricing Table Plugin

 

Waarom zijn deze eenvoudig werkende online platforms slimmer dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Je zou denken dat dit voordelig is, maar kost het jou alsnog meer.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Yen.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere valutakoers minder Yen voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Japan via banken als ING, ABN, RABO of SNS is dus veel duurder. We gaan het het toelichten met een verduidelijkend rekenvoorbeeld.

Stel je wilt €1000 versturen naar Japan. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit kostenloos is, maar rekent vervolgens met een valutakoers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Dat lijkt misschien een goede service. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde organisatie een valutakoers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan misschien een kleine fee om jouw geld over te maken, maar uiteindelijk krijg je er wel veel meer Yen voor terug.

Aandachtspunten bij geld overmaken naar Japan

Je wilt geld over maken naar Japan en hebt de bovenstaande opties bekeken. Wat is vervolgens de beste optie? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je jouw geld wilt omwisselen naar Yen.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Yen voor jouw euro’s ontvangen. Oftewel, je wilt de beste valutakoers. Je verzekert jezelf van de beste valutakoers door verschillende online dienstverlenerste vergelijken. Je zal over het algemeen zien dat online platforms een veel betere valutakoers wisselkoers bieden dan banken als ING, ABN, RABO of SNS.

De transferfee

Alle genoemde platforms werken met een fee voor geld overmaken naar Japan.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het versturen van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per organisatie en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Japan en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Japan doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het jouw prioriteit is dat het geld snel of zelfs direct overgemaakt wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de organisatie. Zeker als de ontvanger het geld snel nodig heeft, moet je een organisatie gebruiken waarbij hij/zij het geld zo snel mogelijk kan ophalen.

Als je het geld overmaakt naar een Japanse rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Japan.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Japan? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Reden voor geld overmaken naar Japan

De reden dat je geld wilt overmaken naar Japan verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Japan zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om de opleiding voor een kind of kleinkind te betalen.
 4. Om investeringen in Japan te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te maken naar Japan.
 5. Om geld over te maken naar vrienden die in Japan wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een vriend of vriendin die aan het reizen is in Japan. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een huwelijk in Japan.
 9. Om een hypotheek in Japan te betalen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Japan.
 11. Om rekeningen in Japan te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Japan of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Japan kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 *****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken & het bedrag dat je overmaakt.


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum afhankelijk van het type transfer dat je doet (bank, cash)

Eerste twee transfers gratis

Wise

4.6 / 5 *****

Bank Transfer

Online, email and telefonische customer support

vanaf 0,4 %

1-3 dagen

Geen minmum bedrag

Maximum bedrag afhankelijk

van valuta

Aanrader
Pricing Table Plugin