Geld overmaken naar Brunei

Wil je geld overmaken naar Brunei? Dan doe je dat in het ideale geval via een eerlijke, spoedige en scherp geprijsde wisselkantoor. Een wisselkantoor waarbij je de garantie hebt dat je de beste koers ontvangt en dus zoveel mogelijk bruneise dollar ontvangt nadat je jouw geld hebt overgeboekt naar Brunei.

Daarom is het slim dat je nu leest over de meest gunstige service voor geld overmaken naar Brunei.

Er zijn namelijk steeds meer diensten waardoor geld overmaken naar Brunei een stuk voordeliger is dan via jouw eigen bank. Misschien voel je hem al aankomen; door een verstandige beslissing te maken kun je tot wel 90% voordeliger geld overmaken naar Brunei.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt overboeken naar familie en vrienden of jouw eigen bankrekening in Brunei. Door een slimme keuze te maken en de juiste dienstverlener te kiezen, bespaar je vele euro’s.

Hoe dat precies werkt bij geld overgeboekt naar Brunei overboeken je in dit artikel.

Opties voor geld overmaken naar Brunei

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Brunei. Met de service hieronder kan dat wel:Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin

 

Waarom zijn deze diensten voordeliger dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Dit lijkt misschien voordelig, maar door een onvoordelige koers is het uiteindelijk veel duurder.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid bruneise dollar.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere koers minder bruneise dollar voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Brunei via jouw eigen bank is dus veel duurder. We zullen het het toelichten met een simpel voorbeeld sommetje.

Stel je wilt €1000 overboeken naar Brunei. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit zonder kosten is, maar rekent vervolgens met een koers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Misschien lijkt dat een voordelige deal. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde wisselkantoor een koers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan wellicht een beperkte fee om het bedrag over te maken, maar onderaan de streep krijg je er wel veel meer bruneise dollar voor terug.

Wat je wilt weten over geld overmaken naar Brunei

Je wilt geld over maken naar Brunei en hebt de mogelijkheden bekeken. Hoe kies je dan de beste optie? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je euro wilt omwisselen in bruneise dollar.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk bruneise dollar voor jouw euro’s krijen. Oftewel, je wilt de meest gunstige koers. Je achterhaald de beste koers door verschillende bedrijvente vergelijken. Je zal ontdekt al snel dat servives zoals Currency Fair, World Remit en Transferwise een veel scherpere koers wisselkoers bieden dan jouw eigen bank.

De transferfee

Alle genoemde wisseldiensten werken met een servicefee voor geld overmaken naar Brunei.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het overboeken van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per wisselkantoor en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Brunei en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Brunei doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het voor jou van belang is dat het geld snel of zelfs direct verzonden wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de wisselkantoor. Zeker als de persoon naar wie je het overmaakt het geld snel nodig heeft, moet je een wisselkantoor gebruiken waarbij hij/zij het geldbedrag zo snel mogelijk ontvangt.

Als je het geld overmaakt naar een Bruneise rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Brunei.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Brunei? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Voorbeelden van geld overmaken naar Brunei

De reden dat je geld wilt overmaken naar Brunei verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Brunei zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om collegegeld voor een bekende te betalen.
 4. Om investeringen in Brunei te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te zetten op een bank in Brunei.
 5. Om geld over te maken naar vrienden die in Brunei wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een vriendin die aan het reizen is in Brunei. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een trouwerij in Brunei.
 9. Om een hypotheek in Brunei af te lossen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Brunei.
 11. Om rekeningen in Brunei te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Brunei of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Brunei kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin