Geld overmaken naar Belize

Wil je geld overmaken naar Belize? Dan doe je dat bij voorkeur via een competente, overzichtelijke en vriendelijk geprijsde valuta transfer dienst. Een valuta transfer dienst waarbij je zeker weet dat je de gunstigste wisselkoers ontvangt en dus zoveel mogelijk Beliziaanse dollar ontvangt nadat je jouw euro’s hebt overgeschreven naar Belize.

Daarom is het slim dat je nu leest over de simste online service voor geld overmaken naar Belize.

Er zijn namelijk tegenwoordig veel online dienstverleners waarmee geld overmaken naar Belize veel goedkoper is dan via de traditionele banken. Geloof het of niet: door een juiste beslissing te maken kun je tot wel 90% goedkoper geld overmaken naar Belize.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt sturen naar een familielid of jouw eigen bankrekening in Belize. Door een goed geïnformeerde keuze te maken en de meest voordelige valuta transfer service te kiezen, bespaar je heel veel euro’s.

Hoe dat exact werkt bij geld overgeschreven naar Belize sturen je in dit uitgebreide artikel.

Vergelijking van services voor geld overmaken naar Belize

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Belize. Met de service hieronder kan dat wel:Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin

 

Waarom zijn deze online dienstverleners slimmer dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Ze doen je graag geloven dat dit gratis is, maar kost het jou alsnog meer.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Beliziaanse dollar.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere wisselkoers minder Beliziaanse dollar voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Belize via de traditionele banken is dus veel duurder. Laten we het toelichten met een verduidelijkend voorbeeld.

Stel je wilt €1000 sturen naar Belize. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit gratis is, maar rekent vervolgens met een wisselkoers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Wellicht lijkt dat gunstig. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde valuta transfer dienst een wisselkoers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan misschien een lage fee om jouw geld over te maken, maar aan het einde van de rit krijg je er wel veel meer Beliziaanse dollar voor terug.

Belangrijk om te weten over geld overmaken naar Belize

Je wilt geld over maken naar Belize en hebt de opties bekeken. Wat is vervolgens de beste optie? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je jouw geld wilt omwisselen voor Beliziaanse dollar.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Beliziaanse dollar voor jouw euro’s ontvangen. Oftewel, je wilt de voordeligste wisselkoers. Je verzekert jezelf van de beste wisselkoers door verschillende online dienstverlenerste vergelijken. Je zal erachter komen dat services zoals Transferwise, Currenct Fair en World Remite een scherpere wisselkoers wisselkoers bieden dan de traditionele banken.

De transferfee

Alle genoemde online platorms werken met een fee voor geld overmaken naar Belize.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het sturen van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per valuta transfer dienst en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Belize en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Belize doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het jouw prioriteit is dat het geld snel of zelfs direct verstuurd wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de valuta transfer dienst. Zeker als de persoon naar wie je het stuurt het geld snel nodig heeft, moet je een valuta transfer dienst gebruiken waarbij hij/zij het bedrag zo snel mogelijk kan ontvangen.

Als je het geld overmaakt naar een Beliziaanse rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Belize.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Belize? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Reden voor geld overmaken naar Belize

De reden dat je geld wilt overmaken naar Belize verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Belize zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om de opleiding voor een familielid te betalen.
 4. Om investeringen in Belize te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te zetten op jouw rekening in Belize.
 5. Om geld over te maken naar familie en vrienden die in Belize wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een vriend of vriendin die aan het reizen is in Belize. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een huwelijksfeest in Belize.
 9. Om een hypotheek in Belize te betalen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Belize.
 11. Om rekeningen in Belize te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Belize of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Belize kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin