Geld overmaken naar Barbados

Wil je geld overmaken naar Barbados? Dan doe je dat het liefst via een betrouwbare, efficiënte en gunstig geprijsde service. Een service waarbij je zeker weet dat je de gunstigste valutakoers ontvangt en dus zoveel mogelijk Barbadiaanse dollar ontvangt nadat je jouw euro’s hebt verzonden naar Barbados.

Daarom is het slim dat je nu leest over de best passende wisseldienst voor geld overmaken naar Barbados.

Er zijn namelijk tegenwoordig veel slimme online bedrijven waarmee geld overmaken naar Barbados aanzienlijk goedkoper is dan via de bekende Nederlandse banken. Het belangrijkste is dit: door een doordachte beslissing te maken kun je tot wel 90% goedkoper geld overmaken naar Barbados.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt versturen naar kennissen of jouw eigen bankrekening in Barbados. Door een slimme keuze te maken en de juiste valuta transfer service te kiezen, bespaar je vele euro’s.

Hoe dat nu werkt bij geld verzonden naar Barbados versturen je op deze handige pagina.

Beste Platforms voor geld overmaken naar Barbados

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Barbados. Met de service hieronder kan dat wel:Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin

 

Waarom zijn deze slimme online bedrijven voordeliger dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Je zou denken dat dit gratis is, maar betaal je uiteindelijk veel meer.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Barbadiaanse dollar.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere valutakoers minder Barbadiaanse dollar voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Barbados via de bekende Nederlandse banken is dus veel duurder. We gaan het het toelichten met een simpel rekenvoorbeeld.

Stel je wilt €1000 versturen naar Barbados. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit kostenloos is, maar rekent vervolgens met een valutakoers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Dat lijkt misschien een slimme zet. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde service een valutakoers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan misschien een kleine fee om jouw geld over te maken, maar uiteindelijk krijg je er wel veel meer Barbadiaanse dollar voor terug.

Wat je moet weten over geld overmaken naar Barbados

Je wilt geld over maken naar Barbados en hebt de bovenstaande opties bekeken. Wat is dan de beste keuze? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je euro’s wilt omwisselen naar Barbadiaanse dollar.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Barbadiaanse dollar voor jouw euro’s ontvangen. Oftewel, je wilt de beste valutakoers. Je ontdekt de beste valutakoers door verschillende dienstente vergelijken. Je zal over het algemeen zien dat services zoals Transferwise, World Remit en Currency Fair een goedkopere valutakoers wisselkoers bieden dan de bekende Nederlandse banken.

De transferfee

Alle genoemde online platorms werken met een vaste fee voor geld overmaken naar Barbados.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het versturen van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per service en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Barbados en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Barbados doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het belangrijk is dat het geld snel of zelfs direct overgemaakt wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de service. Zeker als de ontvanger het geld snel nodig heeft, moet je een service gebruiken waarbij hij/zij het geld zo snel mogelijk kan ophalen.

Als je het geld overmaakt naar een Barbadiaanse rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Barbados.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Barbados? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Momenten waarop je geld wilt overmaken naar Barbados

De reden dat je geld wilt overmaken naar Barbados verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Barbados zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om schoolgeld voor een kind of kleinkind te betalen.
 4. Om investeringen in Barbados te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te maken naar Barbados.
 5. Om geld over te maken naar vrienden die in Barbados wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een vriend die aan het reizen is in Barbados. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een huwelijk in Barbados.
 9. Om een hypotheek in Barbados te betalen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Barbados.
 11. Om rekeningen in Barbados te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Barbados of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Barbados kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin