Geld overmaken naar Argentinië

Wil je geld overmaken naar Argentinië? Dan doe je dat het liefst via een solide, spoedige en scherp geprijsde dienst. Een dienst waarbij je de garantie hebt dat je de eerlijkste valutakoers ontvangt en dus zoveel mogelijk Argentijnse peso ontvangt nadat je jouw geld in Nederland hebt verzonden naar Argentinië.

Daarom is het slim dat je nu leest over de best passende methode voor geld overmaken naar Argentinië.

Er zijn namelijk op het internet veel eenvoudig werkende online platforms waardoor geld overmaken naar Argentinië veel minder duur is dan via de gebruikelijke banken. Het belangrijkste is dit: door een goede beslissing te maken kun je tot wel 90% minder kosten maken bij geld overmaken naar Argentinië.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt versturen naar kennissen of jouw eigen bankrekening in Argentinië. Door een goed geïnformeerde keuze te maken en de meest voordelige dienst te kiezen, bespaar je heel veel euro’s.

Hoe dat nu werkt bij geld verzonden naar Argentinië versturen je in deze uitgebreide gids.

Methodes voor geld overmaken naar Argentinië

Er zijn online veel verschillende y waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Argentinië. Met de service hieronder kan dat wel:Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Wise

4.6 / 5 *****

Bank Transfer

Online, email and telefonische customer support

vanaf 0,4 %

1-3 dagen

Geen minmum bedrag

Maximum bedrag afhankelijk

van valuta

Aanrader

WorldRemit

4.6 / 5 *****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta en manier van geld overmaken


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum afhankelijk van het type transfer dat je doet (bank, cash)

Pricing Table Plugin

 

Waarom zijn deze eenvoudig werkende online platforms slimmer dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Dit lijkt voordelig, maar doordat de bank werkt met een slechtere wisselkoers kost het jou alsnog meer.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Argentijnse peso.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere valutakoers minder Argentijnse peso voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Argentinië via de gebruikelijke banken is dus veel duurder. We gaan het het toelichten met een verduidelijkend rekenvoorbeeld.

Stel je wilt €1000 versturen naar Argentinië. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit kostenloos is, maar rekent vervolgens met een valutakoers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Dat lijkt misschien een goede service. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde dienst een valutakoers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan misschien een kleine fee om jouw geld over te maken, maar uiteindelijk krijg je er wel veel meer Argentijnse peso voor terug.

Belangrijk om te weten over geld overmaken naar Argentinië

Je wilt geld over maken naar Argentinië en hebt de bovenstaande opties bekeken. Hoe kies je dan de beste optie? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je euro wilt omwisselen naar Argentijnse peso.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Argentijnse peso voor jouw euro’s ontvangen. Oftewel, je wilt de beste valutakoers. Je achterhaald de beste valutakoers door verschillende bedrijvente vergelijken. Je zal over het algemeen zien dat services zoals Transferwise, Currenct Fair en World Remite een scherpere valutakoers wisselkoers bieden dan de gebruikelijke banken.

De transferfee

Alle genoemde platforms werken met een fee voor geld overmaken naar Argentinië.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het versturen van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per dienst en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Argentinië en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Argentinië doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het voor jou van belang is dat het geld snel of zelfs direct overgemaakt wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de dienst. Zeker als de ontvanger het geld snel nodig heeft, moet je een dienst gebruiken waarbij hij/zij het geld zo snel mogelijk kan ophalen.

Als je het geld overmaakt naar een Argentijnse rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Argentinië.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Argentinië? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Reden voor geld overmaken naar Argentinië

De reden dat je geld wilt overmaken naar Argentinië verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Argentinië zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om de opleiding voor een kind of kleinkind te betalen.
 4. Om investeringen in Argentinië te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te maken naar Argentinië.
 5. Om geld over te maken naar vrienden die in Argentinië wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een vriendin die aan het reizen is in Argentinië. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een huwelijk in Argentinië.
 9. Om een hypotheek in Argentinië te betalen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Argentinië.
 11. Om rekeningen in Argentinië te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Argentinië of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Argentinië kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Wise

4.6 / 5 *****

Bank Transfer

Online, email and telefonische customer support

vanaf 0,4 %

1-3 dagen

Geen minmum bedrag

Maximum bedrag afhankelijk

van valuta

Aanrader

WorldRemit

4.6 / 5 *****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta en manier van geld overmaken


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum afhankelijk van het type transfer dat je doet (bank, cash)

Pricing Table Plugin