Geld overmaken naar Algerije

Wil je geld overmaken naar Algerije? Dan doe je dat graag via een betrouwbare, makkelijk werkende en voordelig geprijsde wisselkantoor. Een wisselkantoor waarbij je de garantie hebt dat je de beste wisselkoers ontvangt en dus zoveel mogelijk Algerijnse dollar ontvangt nadat je jouw geld hebt verstuurd naar Algerije.

Daarom is het slim dat je nu leest over de simste manier voor geld overmaken naar Algerije.

Er zijn namelijk steeds meer slimme bedrijven waardoor geld overmaken naar Algerije aanzienlijk voordeliger is dan via een traditionele bank. Geloof het of niet: door een slimme beslissing te maken kun je tot wel 90% voordeliger geld overmaken naar Algerije.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt sturen naar een familielid of jouw eigen bankrekening in Algerije. Door een slimme keuze te maken en de juiste dienstverlener te kiezen, bespaar je vele euro’s.

Hoe dat exact werkt bij geld verstuurd naar Algerije sturen je hieronder.

Dit zijn de beste manieren voor geld overmaken naar Algerije

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Algerije. Met de service hieronder kan dat wel:Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin

 

Waarom zijn deze slimme bedrijven voordeliger dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Dan lijkt dit vaak gratis, maar door een ongunstige wisselkoers betaal je uiteindelijk veel meer.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Algerijnse dollar.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere wisselkoers minder Algerijnse dollar voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Algerije via een traditionele bank is dus veel duurder. Laten we het toelichten met een simpel voorbeeld.

Stel je wilt €1000 sturen naar Algerije. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit gratis is, maar rekent vervolgens met een wisselkoers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Op het eerste oog misschien voordelig. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde wisselkantoor een wisselkoers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan wellicht een lage fee om het bedrag over te maken, maar aan het einde van de rit krijg je er wel veel meer Algerijnse dollar voor terug.

Let op bij geld overmaken naar Algerije

Je wilt geld over maken naar Algerije en hebt de opties hierboven bekeken. Wat is dan de beste keuze? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je euro’s wilt omwisselen voor Algerijnse dollar.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Algerijnse dollar voor jouw euro’s krijen. Oftewel, je wilt de voordeligste wisselkoers. Je ontdekt de beste wisselkoers door verschillende dienstente vergelijken. Je zal merken dat geldwisselbedrijven een voordeligere wisselkoers wisselkoers bieden dan een traditionele bank.

De transferfee

Alle genoemde wisseldiensten werken met een vast bedrag voor geld overmaken naar Algerije.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het sturen van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per wisselkantoor en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Algerije en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Algerije doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het belangrijk is dat het geld snel of zelfs direct gestort wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de wisselkantoor. Zeker als de beoogde ontvanger het geld snel nodig heeft, moet je een wisselkantoor gebruiken waarbij hij/zij het bedrag zo snel mogelijk kan ontvangen.

Als je het geld overmaakt naar een Algerijnse rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Algerije.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Algerije? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Waarom je geld zou overmaken naar Algerije

De reden dat je geld wilt overmaken naar Algerije verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Algerije zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om een opleiding voor een familielid te betalen.
 4. Om investeringen in Algerije te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te boeken naar Algerije.
 5. Om geld over te maken naar familie en vrienden die in Algerije wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een vriend die aan het reizen is in Algerije. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een bruiloft in Algerije.
 9. Om een hypotheek in Algerije af te lossen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Algerije.
 11. Om rekeningen in Algerije te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Algerije of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Algerije kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin