Geld overmaken naar Afghanistan

Wil je geld overmaken naar Afghanistan? Dan doe je dat bij voorkeur via een competente, overzichtelijke en vriendelijk geprijsde valutadienst. Een valutadienst waarbij je zeker weet dat je de eerlijkste valutakoers krijgt en dus zoveel mogelijk Afghani ontvangt nadat je jouw geld in Nederland hebt laten sturen naar Afghanistan.

Daarom is het slim dat je nu leest over de voordeligste aanpak voor geld overmaken naar Afghanistan.

Er zijn namelijk op het internet veel innovatieve bedrijven waardoor geld overmaken naar Afghanistan een stuk minder duur is dan via de bekende banken. Het belangrijkste is dit: door een handige keuze te maken kun je tot wel 90% minder kosten maken bij geld overmaken naar Afghanistan.

Het maakt daarbij niet uit of je geld wilt overschrijven naar een vriend of jouw eigen bankrekening in Afghanistan. Door een verstandige keuze te maken en de beste online wissel service te kiezen, spaar je tientallen tot honderden euro’s.

Hoe dat nu werkt bij geld laten sturen naar Afghanistan overschrijven je op deze pagina.

Mogelijkheden voor geld overmaken naar Afghanistan

Er zijn online veel verschillende n waarmee je geld kunt overmaken, maar lang niet allemaal staan het toe om geld over te maken naar Afghanistan. Met de service hieronder kan dat wel:Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin

 

Waarom zijn deze innovatieve bedrijven goedkoper dan de lokale bank?

De meeste mensen zijn terughoudend als het aankomt op hun geld, ze bewandelen liever de vertrouwde weg. Dat is ook goed, je hoort immers genoeg horrorverhalen over oplichting en online scams.

Maar stel jezelf eens de vraag: wat is eerlijk?

De traditionele banken passen namelijk ook een knap staaltje woordenkunst toe. Dit lijkt misschien gratis, maar door een onvoordelige wisselkoers betaal je alsnog veel meer.

De reden hiervoor is dat banken geld verdienen met de zogenaamde ‘spread’. Hier zit een heel complexe verhaal achter, maar het komt erop neer dat de bank valuta goedkoop inkoopt en voor een hoger bedrag verkoopt. Jij moet daardoor, in vergelijking met de online platformen, bij de bank dus meer euro’s betalen voor dezelfde hoeveelheid Afghani.

Met andere woorden: uiteindelijk ontvang je door de slechtere valutakoers minder Afghani voor dezelfde hoeveelheid euro’s.

Geld overmaken naar Afghanistan via de bekende banken is dus veel duurder. We gaan het het uitleggen met een eenvoudig rekenvoorbeeld.

Stel je wilt €1000 overschrijven naar Afghanistan. Jouw Nederlandse bank zegt dat dit kostenloos is, maar rekent vervolgens met een valutakoers van 1 euro = 0,50 cent in de lokale valuta. Dat lijkt wellicht een goede service. Kijk je echter verder, dan zie je bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde valutadienst een valutakoers van 1 euro = 0,54 cent in de lokale valuta ontvangt.

Als je dan €1000 euro overmaakt, scheelt dat je gewoon €40! Je betaalt dan wellicht een kleine fee om het bedrag over te maken, maar uiteindelijk krijg je er wel veel meer Afghani voor terug.

Belangrijk bij geld overmaken naar Afghanistan

Je wilt geld over maken naar Afghanistan en hebt de genoemde opties bekeken. Hoe kies je dan de beste optie? Hieronder lees je op welke factoren je moet letten als je euro wilt omwisselen naar Afghani.

De wisselkoers

Allereerst wil je zoveel mogelijk Afghani voor jouw euro’s krijen. Oftewel, je wilt de beste valutakoers. Je achterhaald de beste valutakoers door verschillende bedrijvente vergelijken. Je zal ontdekken dat servives zoals World Remit, Transferwise en Currency Fair een veel voordeligere valutakoers wisselkoers bieden dan de bekende banken.

De transferfee

Alle genoemde platforms werken met een servicefee voor geld overmaken naar Afghanistan.

Dit betekent dat je een vast bedrag, of vast percentage betaalt voor het overschrijven van geld. De manier waarop deze service fee is opgebouwd verschilt per valutadienst en per land waar je geld naar overmaakt. Het beste kun je dus de websites van eerdergenoemde services bekijken, invullen hoeveel geld je wilt overmaken naar Afghanistan en dan kijken hoeveel dit kost.

Transfersnelheid

Geld overmaken naar Afghanistan doe je met een reden en die reden zou zomaar urgent kunnen zijn.

Als het voor jou van belang is dat het geld snel of zelfs direct overgeboekt wordt, houd daar dan rekening mee met het kiezen van de valutadienst. Zeker als de persoon die het geld moet onvangen het geld snel nodig heeft, moet je een valutadienst gebruiken waarbij hij/zij het geld zo snel mogelijk kan ophalen.

Als je het geld overmaakt naar een Afghaanse rekening dan duurt het meestal 1-3 dagen voordat het erop staat. Let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om geld over te maken naar een bank in Afghanistan.

Wil je dat de ontvanger het geld in cash ophaalt in Afghanistan? Dan is WorldRemit of Western Union verreweg het snelste.

Aanmeldbonussen

Veel van de genoemde services hebben aanmeldbonussen waarmee jij (een deel van) jouw eerste transfer gratis doet.

Zeker als je eenmalig een bedrag moet overmaken is dit handig, het kost je dan helemaal niks extra!

Voorbeelden van geld overmaken naar Afghanistan

De reden dat je geld wilt overmaken naar Afghanistan verschilt van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende redenen dat mensen geld overmaken naar Afghanistan zijn:

 1. Om een tijdje in dat land te gaan wonen of reizen en hoge pinkosten te vermijden
 2. Om vastgoed of een vakantiehuis te kopen in
 3. Om collegegeld voor een kind of kleinkind te betalen.
 4. Om investeringen in Afghanistan te doen, of juist om de winst van investeringen in Nederland terug over te zetten op een rekening in Afghanistan.
 5. Om geld over te maken naar familie en vrienden die in Afghanistan wonen.
 6. Om de accommodatie van luxe vakanties vooruit te betalen.
 7. Om ondersteuning te bieden aan een vriendin die aan het reizen is in Afghanistan. Bijvoorbeeld als de bankpasjes gestolen zijn.
 8. Om te betalen voor een trouwlocatie in Afghanistan.
 9. Om een hypotheek in Afghanistan af te lossen.
 10. Om te betalen voor bouwopdrachten in Afghanistan.
 11. Om rekeningen in Afghanistan te betalen.

Wat nu te doen?

Zeker als je een groot bedrag moet overmaken naar Afghanistan of regelmatig betalingen doet, dan is het extra belangrijk om de juiste keuze te maken.

De kosten voor geld overmaken naar Afghanistan kunnen namelijk flink oplopen. De services die wij op deze website aanraden zorgen ervoor dat je de beste wisselkoers en uitmuntende service krijgt.

Het belangrijkste is dat je een service kiest die past bij jouw behoeften. Alle services die hier worden aangeraden zijn betrouwbaar én zeer waarschijnlijk goedkoper dan de de lokale banken. Klik dus op één van de onderstaande services om te kijken en berekenen welke service het beste uitpakt voor jou.Amount of space

Bandwidth per month

Bandwidth per month

E-mail accounts

MySql databases

24h support

24h support

Azimo

4.6 / 5 ****

Bank Transfer & Cash Pick-up

Online, email and telefonische customer support

Fee afhankelijk van valuta, manier van geld overmaken en hoogte van het bedrag


Vaak direct of binnen één dag

Geen minimum

Maximum meestal €5.000

Bijna alle landen
Pricing Table Plugin